Overige video's

Pompoenstoof met rundvlees en salie

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
6 g
Hoofdingrediënten Pompoen (97)

Bereiden

  1. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper en bestuif licht met bloem. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de blokjes vlees in 2-3 porties in een paar minuten aan. Schep tussendoor uit de pan om de volgende portie te bakken.
  2. Roer de aanbaksels op de bodem van de pan los en voeg 1 eetlepel olie toe. Fruit de uienringen hierin circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de knoflook, foelie en 3/4 van de salie toe en fruit nog 2 minuten mee.
  3. Schep al het vlees terug in de pan en giet de tomatenblokjes en bouillon erbij tot het vlees net onder staat. Roer door en breng rustig aan de kook.
  4. Zet de warmtebron laag en leg het deksel op de pan. Laat in circa 2,5 uur het vlees zachtjes gaar stoven.
  5. Voeg na circa 2 uur de pompoen en bonen toe en laat afgedekt nog minimaal 30 minuten sudderen.
  6. Bestrooi met de overige salie. Lekker met stokbrood.

Bereidingstip

In plaats van verse salie kun je ook 1 eetlepel gedroogde salie gebruiken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
6 g
Hoofdingrediënten Pompoen (97)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Gerard J 15-11-2016
Vandal gemaakt. Er staat echt teveel water in het recept en die pompoen is niet stoof gaar na 30 min maak daar maar 50 van. Leuk deze foto koks maar het resultant is niet een stoof pot.