Overige video's

Pompoenstamppot met spinazie en krokante geitenkaas

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
14 g
Vezels 7 g
Zout 1,9 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels en pompoen in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af, laat goed uitlekken en stamp fijn met de melk en mosterd.
  2. Paneer intussen de geitenkaas. Haal de plakken kaas eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal deze stappen bij elke plak.
  3. Verhit de olie en bak hierin de gepaneerde geitenkaas goudbruin.
  4. Schep de spinazie door de pompoenstamppot en serveer met de krokante geitenkaas.

Bereidingstip

Maak van een restje van deze stamppot een soufflé van pompoenstamppot met camembert (recept elders op boodschappen.nl).

Wijnadvies

Je verwacht rood. Maar juist dankzij de groene spinazie en de frisse geitenkaas is dit een recept waar je sauvignon blanc bij schenkt. Wat dacht je van de Nieuw-Zeelandse Ana uit Marlborough?

Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
14 g
Vezels 7 g
Zout 1,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Idg 19-05-2018
Werd erg nat en vond het weinig smaak hebben. De combinatie met geitenkaas vond ik totaal niet passen