Overige video's

Pompoenstamppot met spinazie en geitenkaas

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verdeel de pompoen over de bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olie, zout en peper en bak circa 25 minuten in de oven.
  3. Kook intussen de aardappels gaar. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.
  4. Stamp de aardappels tot een fijne puree en meng de rest van de olie, geroosterde pompoen, spinazie, zongedroogde tomaten en helft van de geitenkaas erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de stamppot extra smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de stamppot in 4 kommen, verbrokkel de rest van de geitenkaas erover en bestrooi met de pompoenpitten.

Wijnadvies

Sauvignon Blanc van Que Mas of Jean Sablenay.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Ricky V. Hart 06-01-2017
Ik heb de spinazie heel even gewokt. Het is een heerlijk recept.
Iris Keus 15-11-2016
Wat doe je met de spinazie? Zo rauw erdoor stampen? Of eerst wokken oid? Klinkt heel lekker in ieder geval!