Overige video's

Pompoenstamppot met appel, rozijn en rookworst
Pompoenstamppot met appel, rozijn en rookworst
(6)

Pompoenstamppot met appel, rozijn en rookworst

Deze stamppot is het perfecte recept in de herfst! Klassiek met rookworst, maar helemaal van nu met pompoen en feta.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 925 kcal
Koolhydraten 76 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
54 g
18 g
Vezels 9 g
Zout 3 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de pompoen over een bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met de tijm, zout en peper. Rooster in de oven in circa 25 minuten gaar.
  2. Kook intussen de aardappels in 12-15 minuten gaar. Giet af en houd wat kookvocht apart. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de ui, appel en rozijnen.
  3. Verwarm de rookworst. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Stamp de aardappels met een beetje kookvocht fijn. Schep de pompoen, het uienmengsel, de helft van de pijnboompitten en de helft van de feta erdoor en verwarm nog even.
  4. Bestrooi de stamppot met de rest van de pijnboompitten en feta. Snijd de rookworst in plakjes en leg erop.

Bereidingstip

Gebruik gedroogde abrikozen in plaats van rozijnen voor dit recept.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 925 kcal
Koolhydraten 76 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
54 g
18 g
Vezels 9 g
Zout 3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.