Overige video's

Pompoenstamp met paksoi en speklapjes

Zin in stamppot? Stap eens uit je comfortzone en ga aan de slag met dit recept: pompoenstamp met paksoi en speklapjes. Lekker en dit gerecht staat binnen 20 minuten op tafel.
Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
12 g
Vezels 6 g
Zout 0,2 g
Print

Bereiden

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook en pompoen toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de aardappel en een snuf zout toe. Voeg zo veel water toe dat alles net onder staat en laat afgedekt 15-20 minuten garen.
  2. Meng intussen de repen speklap met zout, kerriepoeder en bloem. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak hierin het vlees op middelhoge stand goudbruin en gaar. Voeg de boter in klontjes toe en roer de aanbaksels in de pan los voor een jus.
  3. Giet de aardappels en pompoen af en stamp tot een grove puree. Schep de paksoi erdoor en verwarm nog 1 minuut al roerend op een lage stand. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Serveer met de speklapjes en jus.

Bereidingstip

Maak ook eens zo'n stamppot van pompoen en aardappels in combinatie met geitenkaas, spinazie en stukjes zongedroogde tomaat.

Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
12 g
Vezels 6 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.