Overige video's

Pompoensoufflé

8 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 90 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
3 g
Hoofdingrediënten Pompoen (94) Oude kaas (101)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten.
  3. Voeg de knoflook en pompoen toe en fruit 1 minuut mee.
  4. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat circa 20 minuten zachtjes koken.
  5. Giet de pompoen af door een zeef en schep in een kom.
  6. Pureer de pompoen en laat afkoelen.
  7. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  8. Klop de eidooiers los en schep ze samen met de kaas door de pompoenpuree.
  9. Klop de eiwitten stijf met een snuf zout en spatel rustig door de pompoen.
  10. Zet de potjes op een bakplaat of in een ovenschaal.
  11. Verdeel het pompoenschuim over de potjes en bak de soufflés in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Serveer direct.
  12. Lekker met een groene salade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 90 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
3 g
Hoofdingrediënten Pompoen (94) Oude kaas (101)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.