Overige video's

Pompoensoep

6 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 145 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
3 g
Hoofdingrediënten Pompoen (94) Winterwortel (192)

Bereiden

  1. Snijd de pompoen in stukken. Verwarm de olijfolie in een soeppan. Bak hierin de pompoen, wortel en ui circa 5 minuten. Schep regel­matig om.
  2. Schep chilipoeder, komijn en zout en peper erdoor. Giet de bouillon erbij en kook de soep in circa 20 minuten gaar.
  3. Pureer de soep. Schep de crème fraîche erdoor en strooi de koriander erover.

Bereidingstip

Bestrooi de pompoensoep eens met geschaafde amandelen die geroosterd zijn in een droge hete koekenpan.

Maak er iets speciaals van en serveer de soep in een uitgeholde pompoen.

Variatie

Als pompoen niet verkrijgbaar is, gebruik dan 1 kilo courgettes. Courgette kan ook met knol­selderij gecombineerd worden.

Wijnadvies

Pompoensoep 'kleurt' prachtig bij de Jean Sablenay, Tesoro of Schoondal rosé. Maar ook wit past: Pinot Blanc van Kastelbourg of Santa Balera Sauvignon Blanc/Chardonnay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 145 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
3 g
Hoofdingrediënten Pompoen (94) Winterwortel (192)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.