Overige video's

Pompoensoep met kerrie en kaaskrokantjes
Pompoensoep met kerrie en kaaskrokantjes
(3)

Pompoensoep met kerrie en kaaskrokantjes

Categorie voorgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten.
  3. Voeg de knoflook en kerriepoeder toe en fruit 1 minuut mee.
  4. Voeg de pompoen toe en bak een paar minuten mee.
  5. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de pompoen circa 20 minuten zacht koken met het deksel op de pan.
  6. Maak intussen de kaaskrokantjes.
  7. Meng de kaas met de rozemarijn en een snuf peper.
  8. Schep kleine bergjes met wat tussenruimte op de bakplaat en bak in het midden van de oven in circa 10 minuten goudbruin.
  9. Laat de krokantjes op de bakplaat afkoelen tot ze stevig zijn.
  10. Pureer de soep met een staafmixer glad en romig en breng op smaak met zout en peper.
  11. Verdeel de crème fraîche erover en bestrooi de soep met de bieslook.
  12. Serveer de kaaskrokantjes erbij.

Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Sandra 19-07-2020
Dit is echt een super lekker recept, zeker voor liefhebbers van kerrie (en dan doe je er nog wat extra kerrie in natuurlijk)
Sandra
19-07-2020
Dit is echt een super lekker recept, zeker voor liefhebbers van kerrie (en dan doe je er nog wat extra kerrie in natuurlijk)
Lees meer