(6)
Pompoenpie met paddenstoelen
hoofdgerecht
4
vegetarisch
hoofdgerecht
4
vegetarisch
Pompoenpie met paddenstoelen
hoofdgerecht
4 personen
vegetarisch
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 sjalotjes (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 stengels bleekselderij (in boogjes)
- 2 rode paprika's (in reepjes, zonder zaadjes)
- 70 gram tomatenpuree (blikje)
- 1 kilogram pompoen (geschild, in blokjes)
- 0.5 eetlepel paprikapoeder
- 0.5 eetlepel rozemarijn (gehakt)
- 200 milliliter groentebouillon
- 100 milliliter rode wijn of
- 100 milliliter witte wijn
- 400 gram gemengde paddenstoelen (schoongeveegd)
- 125 milliliter crème fraîche
- 1 eetlepel bloem (om te bestrooien)
- 8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 2 eidooiers (losgeklopt)
Deel je boodschappenlijstje
Benodigdheden
- grote ovenschaal (ingevet)
Tijden
- Bereidingstijd 40 minuten
- 20 minuten oventijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten.
- Voeg de bleekselderij, paprika en tomatenpuree toe en bak nog circa 2 minuten.
- Schep de pompoen, paprikapoeder en rozemarijn erdoor en giet de bouillon en wijn erbij. Stoof zachtjes circa 15 minuten.
- Snijd de paddenstoelen in vieren of in plakjes. Voeg ze toe aan het groentemengsel, stoof nog circa 4 minuten en meng de crème fraîche erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper en schep het groentemengsel in de ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Bestuif het werkvlak met bloem. Rol 6 plakjes bladerdeeg op elkaar uit tot een lap die iets groter is dan de ovenschaal.
- Bestrijk de randen van de schaal met ei en plak de deeglap erop.
- Steek een gat in het midden van het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen.
- Steek of snijd uit de rest van het bladerdeeg figuurtjes en plak ze met ei op het deeg.
- Bestrijk het deegdeksel met de rest van het ei en bak de pie 18- 20 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is.
Bereidingstip
Bereid het groentemengsel een dag van tevoren, laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 640 kcal |
Koolhydraten | 47 g |
Eiwit | 14 g |
Vet Waarvan verzadigd |
40 g 19 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 11 van 2015
Reviews
Jannie Timmer
25-10-2017
Het recept is makkelijk te maken en erg lekker ook voor de niet vegetariër, als enige toevoeging doe ik nog wat vlokjes gedroogde peper erbij, een verse zou ook kunnen om net nog een andere smaaklaag toe te voegen... meerdere keren al gemaakt..
Jannie Timmer
25-10-2017
Het recept is makkelijk te maken en erg lekker ook voor de niet vegetariër, als enige toevoeging doe ik nog wat vlokjes gedroogde peper erbij, een verse zou ook kunnen om net nog een andere smaaklaag toe te voegen... meerdere keren al gemaakt..
Lees meer
Soortgelijke recepten
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 sjalotjes (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 stengels bleekselderij (in boogjes)
- 2 rode paprika's (in reepjes, zonder zaadjes)
- 70 gram tomatenpuree (blikje)
- 1 kilogram pompoen (geschild, in blokjes)
- 0.5 eetlepel paprikapoeder
- 0.5 eetlepel rozemarijn (gehakt)
- 200 milliliter groentebouillon
- 100 milliliter rode wijn of
- 100 milliliter witte wijn
- 400 gram gemengde paddenstoelen (schoongeveegd)
- 125 milliliter crème fraîche
- 1 eetlepel bloem (om te bestrooien)
- 8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 2 eidooiers (losgeklopt)
Deel je boodschappenlijstje
Benodigdheden
- grote ovenschaal (ingevet)
Tijden
- Bereidingstijd 40 minuten
- 20 minuten oventijd
Bereiden
- Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten.
- Voeg de bleekselderij, paprika en tomatenpuree toe en bak nog circa 2 minuten.
- Schep de pompoen, paprikapoeder en rozemarijn erdoor en giet de bouillon en wijn erbij. Stoof zachtjes circa 15 minuten.
- Snijd de paddenstoelen in vieren of in plakjes. Voeg ze toe aan het groentemengsel, stoof nog circa 4 minuten en meng de crème fraîche erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper en schep het groentemengsel in de ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Bestuif het werkvlak met bloem. Rol 6 plakjes bladerdeeg op elkaar uit tot een lap die iets groter is dan de ovenschaal.
- Bestrijk de randen van de schaal met ei en plak de deeglap erop.
- Steek een gat in het midden van het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen.
- Steek of snijd uit de rest van het bladerdeeg figuurtjes en plak ze met ei op het deeg.
- Bestrijk het deegdeksel met de rest van het ei en bak de pie 18- 20 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is.
Bereidingstip
Bereid het groentemengsel een dag van tevoren, laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
Advertentie
Nieuw in het schap
Reviews
Jannie Timmer
25-10-2017
Het recept is makkelijk te maken en erg lekker ook voor de niet vegetariër, als enige toevoeging doe ik nog wat vlokjes gedroogde peper erbij, een verse zou ook kunnen om net nog een andere smaaklaag toe te voegen... meerdere keren al gemaakt..
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 640 kcal |
Koolhydraten | 47 g |
Eiwit | 14 g |
Vet Waarvan verzadigd |
40 g 19 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 11 van 2015