Overige video's

Pompoenlasagne
Pompoenlasagne
(7)

Pompoenlasagne

Of je nu gaat voor laagjes met vega gehakt, linzen of kaas: je kunt blijven experimenteren met lasagne! Deze pompoenlasagne is de allerlekkerste overgang tussen zomer en herfst, maar eigenlijk gewoon lekker in ieder seizoen!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
21 g
Vezels 5 g
Zout 1,2 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie en fruit hierin de rode ui glazig. Voeg de pompoen toe en bak afgedekt in circa 15 minuten beetgaar en goudbruin. Roer af en toe door.
  2. Giet de wijn erbij en breng op middelhoge stand aan de kook. Stamp de helft van het pompoenmengsel grof met de ricotta, melk en rode peper. Voeg de rest van het pompoenmengsel toe en roer kort door.
  3. Verdeel een kwart van het pompoenmengsel over de bodem van de ovenschaal. Maak een laag van 3 lasagnebladen erop en herhaal dit. Eindig met een laag van het pompoenmengsel en bestrooi met de geitenkaas. Bak de lasagne circa 35 minuten in de oven.

Bereidingstip

Vervang de wijn in deze pompoenlasagne door 3 eetlepels wittewijnazijn en 100 ml water.

Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
21 g
Vezels 5 g
Zout 1,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.