Overige video's

Pompoenfrittata met linzensalade

4 eenvoudig lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 775 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
17 g
Vezels 8 g
Zout 1,3 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Leg de pompoen en wortel op een bakplaat en besprenkel met 3 eetlepels olie. Rooster circa 20 minuten in de oven.
  3. Rasp de helft van de citroenschil en pers de citroen uit. Meng citroenrasp en -sap met de helft van de knoflook, de helft van de tijm, 2 eetlepels olie, zout en peper door de linzen. Klop de eieren los met de room en kaas.
  4. Verhit de rest van de olie en bak hierin de uienringen met de rest van de knoflook en tijm.
  5. Leg de geroosterde pompoen en wortel op de bodem van de pan met daarop de uien. Giet het eimengsel erover en zet 25-30 minuten in het midden van de oven.
  6. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan.
  7. Serveer de frittata met de salade en schep de geroosterde wortel en noten erop.
Voedingswaarde p.p.
Energie 775 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
17 g
Vezels 8 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.