Overige video's

Pompoenchutney met kerrie, kokos en koriander

3 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 122 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
10 g
Hoofdingrediënten Pompoen (94)

Bereiden

  1. Leg de pompoen in een vergiet of zeef met zout. Laat uitlekken. Breng de azijn, suiker, knoflook, kerriepoeder en gember aan de kook.
  2. Voeg de pompoen toe en laat circa 15 minuten koken.
  3. Meng er de kokosmelk en de rozijnen door en kook zachtjes tot de chutney voldoende is ingedikt.
  4. Schep als laatste de koriander erdoor.
  5. Schep de chutney in brandschone potten. Sluit af met de deksels en laat omgekeerd afkoelen.
  6. Lekker bij licht vlees, kip en geroosterde groenten.

Variatie

Vervang koriander door gehakte lente-/bosui en voeg 1 theelepel sinaasappelrasp toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 122 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
10 g
Hoofdingrediënten Pompoen (94)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.