Overige video's

Pompoenchili met chocolade

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de komijn-, kaneel-, paprika- en chilipoeder toe.
  2. Schep de gepelde tomaten, chocolade, pompoenblokjes, paprika en circa 250 ml water in de pan en laat circa 20 minuten pruttelen.
  3. Prak intussen in een kommetje de zure room met het vruchtvlees van de avocado, limoensap, zout en peper.
  4. Voeg de kidneybonen en linzen toe aan de chili, breng op smaak met zout en peper en warm nog circa 10 minuten door.
  5. Serveer de chili met de romige avocado en bestrooi met de koriander.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Molly Huijbrecht 11-02-2017
Ik heb dit recept gemaakt. Het was in één woord geweldig! Prachtige zachte, volle smaak. Ook de avocado met zure room was heerlijk eroverheen. Ik heb dit recept in de slow coocker gemaakt waardoor de smaken nog intenser worden. In de wok gesauteerd en daarna 4 uurtjes op low temperatuur. Heerlijk met Quinoa maar ook met Couscous. Volgende keer, en die gaat zeker komen, wil ik het water (ik had er een groenteboullionblokje ingedaan) vervangen door rode wijn. Mmmmm