Overige video's

Pompoenbroodpudding met rozijnen

4 gemiddeld desserts, gebak, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
17 g
Vezels 4 g
Zout 0,9 g
Hoofdingrediënten Pompoen (92)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Breng de melk met de room aan de kook en schakel de warmtebron uit.
  3. Besmeer de sneetjes rozijnenbrood dik met de boter.
  4. Leg de sneetjes met de punt naar boven om en om met de plakken pompoen dakpansgewijs in de ovenschaal. Verdeel de rozijnen erover.
  5. Klop de eieren los met de vanillesuiker, suiker en kaneel en klop de warme room erdoor. Giet dit mengsel gelijkmatig over de schaal en schud een beetje om alles goed te verdelen.
  6. Zet de schaal in een grotere schaal en giet daar kokend water in tot de puddingschaal tot de helft onder water staat.
  7. Bak de pompoenbroodpudding in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Serveer lauwwarm.

Bereidingstip

Lekker met lobbig geklopte slagroom of crème fraîche.

Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
17 g
Vezels 4 g
Zout 0,9 g
Hoofdingrediënten Pompoen (92)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.