(132)

Pompoen-linzencurry
Pompoen-linzencurry
- 2 eetlepels arachideolie of
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 3 cm)
- 1 theelepel kurkuma
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 600 gram pompoenen (geschild, in blokjes)
- 200 milliliter kokosmelk
- 400 milliliter groentebouillon
- 4 tomaten (in blokjes)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 snufje cayennepeper
- 400 gram linzen (uitgelekt, blik)
- 250 gram diepvriesdoperwten
- 2 eetlepels koriander (gehakt)
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui, knoflook, gember en kurkuma 2-3 minuten. Voeg de kerrie toe en bak deze 1-2 minuten mee.
- Schep de pompoen, kokosmelk, bouillon, tomaten, sojasaus en cayennepeper erdoor en kook afgedekt zachtjes circa 20 minuten.
- Meng de linzen en doperwten erdoor en kook nog 3-4 minuten. Bestrooi de curry met de koriander. Lekker met naanbrood.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 360 kcal |
Koolhydraten | 30 g |
Eiwit | 11 g |
Vet Waarvan verzadigd |
20 g 12 g |
Vezels | 9 g |
Zout | 2,7 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 10 van 2017
Reviews
Truus
06-11-2019
Prima recept!
Sandra's tip met (rode) linzen toegepast. Perfect!
Sandra's tip met (rode) linzen toegepast. Perfect!
Sandra
28-09-2019
Lekker recept.
Het lijkt er alleen op dat de h oeveelheid vocht bedoeld is voor gedroogde linzen. Daarom heb ik de linzen uit pot of blik door 200 gram gedroogde linzen vervangen. Die kun je tegelijk met de pompoen in de pan doen. Aan die 25 minuten sudderen in totaal hebben groene linzen genoeg. Er bleef een prima saus over.
Het lijkt er alleen op dat de h oeveelheid vocht bedoeld is voor gedroogde linzen. Daarom heb ik de linzen uit pot of blik door 200 gram gedroogde linzen vervangen. Die kun je tegelijk met de pompoen in de pan doen. Aan die 25 minuten sudderen in totaal hebben groene linzen genoeg. Er bleef een prima saus over.
Mirte
07-11-2017
Net als Sandra van Vollevelde heb ik me ook aan het recept gehouden. Helaas had ik haar review nog niet gelezen, want het was niet echt mijn bedoeling om een soep op tafel te zetten. Ik heb het met rijst en een schuimspaan ernaast geserveerd. De smaak was goed, maar volgende keer kijken hoe we het dikker kunnen laten zijn. Misschien een rectificatie van het recept in een volgende Boodschappen?
Truus
06-11-2019
Prima recept!
Sandra's tip met (rode) linzen toegepast. Perfect!
Sandra's tip met (rode) linzen toegepast. Perfect!
Lees meer
Sandra
28-09-2019
Lekker recept.
Het lijkt er alleen op dat de h oeveelheid vocht bedoeld is voor gedroogde linzen. Daarom heb ik de linzen uit pot of blik door 200 gram gedroogde linzen vervangen. Die kun je tegelijk met de pompoen in de pan doen. Aan die 25 minuten sudderen in totaal hebben groene linzen genoeg. Er bleef een prima saus over.
Het lijkt er alleen op dat de h oeveelheid vocht bedoeld is voor gedroogde linzen. Daarom heb ik de linzen uit pot of blik door 200 gram gedroogde linzen vervangen. Die kun je tegelijk met de pompoen in de pan doen. Aan die 25 minuten sudderen in totaal hebben groene linzen genoeg. Er bleef een prima saus over.
Lees meer
Mirte
07-11-2017
Net als Sandra van Vollevelde heb ik me ook aan het recept gehouden. Helaas had ik haar review nog niet gelezen, want het was niet echt mijn bedoeling om een soep op tafel te zetten. Ik heb het met rijst en een schuimspaan ernaast geserveerd. De smaak was goed, maar volgende keer kijken hoe we het dikker kunnen laten zijn. Misschien een rectificatie van het recept in een volgende Boodschappen?
Lees meer
Soortgelijke recepten
- 2 eetlepels arachideolie of
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 3 cm)
- 1 theelepel kurkuma
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 600 gram pompoenen (geschild, in blokjes)
- 200 milliliter kokosmelk
- 400 milliliter groentebouillon
- 4 tomaten (in blokjes)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 snufje cayennepeper
- 400 gram linzen (uitgelekt, blik)
- 250 gram diepvriesdoperwten
- 2 eetlepels koriander (gehakt)
Bereiden
- Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui, knoflook, gember en kurkuma 2-3 minuten. Voeg de kerrie toe en bak deze 1-2 minuten mee.
- Schep de pompoen, kokosmelk, bouillon, tomaten, sojasaus en cayennepeper erdoor en kook afgedekt zachtjes circa 20 minuten.
- Meng de linzen en doperwten erdoor en kook nog 3-4 minuten. Bestrooi de curry met de koriander. Lekker met naanbrood.
Advertentie
Nieuw in het schap
Reviews
Truus
06-11-2019
Prima recept!
Sandra's tip met (rode) linzen toegepast. Perfect!
Sandra's tip met (rode) linzen toegepast. Perfect!
Sandra
28-09-2019
Lekker recept.
Het lijkt er alleen op dat de h oeveelheid vocht bedoeld is voor gedroogde linzen. Daarom heb ik de linzen uit pot of blik door 200 gram gedroogde linzen vervangen. Die kun je tegelijk met de pompoen in de pan doen. Aan die 25 minuten sudderen in totaal hebben groene linzen genoeg. Er bleef een prima saus over.
Het lijkt er alleen op dat de h oeveelheid vocht bedoeld is voor gedroogde linzen. Daarom heb ik de linzen uit pot of blik door 200 gram gedroogde linzen vervangen. Die kun je tegelijk met de pompoen in de pan doen. Aan die 25 minuten sudderen in totaal hebben groene linzen genoeg. Er bleef een prima saus over.
Mirte
07-11-2017
Net als Sandra van Vollevelde heb ik me ook aan het recept gehouden. Helaas had ik haar review nog niet gelezen, want het was niet echt mijn bedoeling om een soep op tafel te zetten. Ik heb het met rijst en een schuimspaan ernaast geserveerd. De smaak was goed, maar volgende keer kijken hoe we het dikker kunnen laten zijn. Misschien een rectificatie van het recept in een volgende Boodschappen?
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 360 kcal |
Koolhydraten | 30 g |
Eiwit | 11 g |
Vet Waarvan verzadigd |
20 g 12 g |
Vezels | 9 g |
Zout | 2,7 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 10 van 2017