Overige video's

Pompoen-linzencurry

Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
12 g
Vezels 9 g
Zout 2,7 g
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui, knoflook, gember en kurkuma 2-3 minuten. Voeg de kerrie toe en bak deze 1-2 minuten mee.
  2. Schep de pompoen, kokosmelk, bouillon, tomaten, sojasaus en cayennepeper erdoor en kook afgedekt zachtjes circa 20 minuten.
  3. Meng de linzen en doperwten erdoor en kook nog 3-4 minuten. Bestrooi de curry met de koriander. Lekker met naanbrood.
Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
12 g
Vezels 9 g
Zout 2,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Truus 06-11-2019
Prima recept!

Sandra's tip met (rode) linzen toegepast. Perfect!
Sandra 28-09-2019
Lekker recept.

Het lijkt er alleen op dat de h oeveelheid vocht bedoeld is voor gedroogde linzen. Daarom heb ik de linzen uit pot of blik door 200 gram gedroogde linzen vervangen. Die kun je tegelijk met de pompoen in de pan doen. Aan die 25 minuten sudderen in totaal hebben groene linzen genoeg. Er bleef een prima saus over.
Mirte 07-11-2017
Net als Sandra van Vollevelde heb ik me ook aan het recept gehouden. Helaas had ik haar review nog niet gelezen, want het was niet echt mijn bedoeling om een soep op tafel te zetten. Ik heb het met rijst en een schuimspaan ernaast geserveerd. De smaak was goed, maar volgende keer kijken hoe we het dikker kunnen laten zijn. Misschien een rectificatie van het recept in een volgende Boodschappen?