Overige video's

Pompoen-ijstaartjes met butterscotchsaus
Pompoen-ijstaartjes met butterscotchsaus
(1)

Pompoen-ijstaartjes met butterscotchsaus

IJs met pompoen. Misschien moet je er even aan wennen, maar de combinatie is echt heel lekker! De smaak heeft wat weg van een pumpkin spice latte. Probeer deze pompoen-ijstaartjes met butterscotchsaus en laat je verrassen.
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 745 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
27 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g

Voorbereiden

Kook de pompoenblokjes in ruim water in circa 20 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen. Verwarm voor de saus de room, suiker en boter en laat 4-5 minuten zachtjes koken. Schep de walnoten erdoor en houd de saus apart. Laat het ijs buiten de diepvries iets zachter worden. Pureer de pompoen en schep deze puree met de koekkruiden door het ijs. Schep in een lage diepvriesbak en zet circa 2 uur terug in de diepvries.

Bereiden

  1. Neem het ijs iets voor het serveren uit de diepvries. Maak ijstaartjes met behulp van de kookringen (circa 8 cm ø). Zet de ringen op bordjes, vul ze helemaal met ijs en druk de taartjes eruit.
  2. Schenk de butterscotchsaus over het ijs en garneer met de chocolade.

Voedingswaarde p.p.
Energie 745 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
27 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.