Overige video's

Pompoen-cheesecake

8 moeilijk gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
26 g
Hoofdingrediënten Pompoen (87) Roomkaas (94)

Bereiden

  1. Schraap het merg uit het vanillestokje. Doe het vanillemerg en -stokje met de pompoen en basterdsuiker in een pan met 50 ml water. Roer door en stoof afgedekt in circa 20 minuten gaar. Bekleed de springvorm met bakpapier. Stamp de speculaasjes voor de bodem fijn (of maal ze in een keukenmachine) en roer de boter erdoor. Verdeel over de springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast om op te stijven. Verwijder het vanillestokje uit de pan en laat de pompoen goed uitlekken in een zeef. Pureer de pompoen en giet over in een kom. Zet deze boven een pan met een laagje kokend water. Klop de eidooiers los en klop deze met een garde au bain-marie goed door de pompoenpuree. Neem de schaal van de pan zodra de puree luchtig en licht gebonden is en laat al roerend afkoelen. Week de gelatine 5 minuten in koud water.
  2. Verwarm 4 eetlepels water en los de gelatine hierin op. Klop de roomkaas los met citroenrasp en -sap en klop de gelatine en pompoen erdoor.
  3. Klop de slagroom met de suiker stijf en schep dit rustig door de pompoen. Giet het mengsel over de taartbodem en schud even om luchtbellen te voorkomen.
  4. Dek af met folie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Neem de taart uit de vorm en bestrooi met de amandelen, poedersuiker en een vleugje kaneelpoeder.
Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
26 g
Hoofdingrediënten Pompoen (87) Roomkaas (94)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Harley Sxm 19-12-2016
Een heerlijk recept en de moeilijkheid viel reuze mee! Omdat mijn bakvorm bijna 30 cm in doorsnee was heb ik het recept verdubbeld en dat werkte prima. Behalve de suiker voor de slagroom zodat het niet al te zoet zou worden. Ik had een beetje minder boter voor de korst maar dat was geen enkel probleem. Het was een groot succes op de potluck Kerstlunch op het werk.