(12)

Pompoen-cheesecake
Pompoen-cheesecake
- 1 vanillestokje (gehalveerd)
- 300 gram pompoenen (geschild, in kleine blokjes)
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 4 eidooiers
- 4 blaadjes gelatine
- 400 gram roomkaas
- 0.5 citroen (rasp en sap)
- 200 milliliter slagroom
- 25 gram suiker
- 50 gram amandelschaafsel (licht geroosterd)
- poedersuiker (om te bestuiven)
- kaneelpoeder (om te bestuiven)
- 200 gram speculaasjes
- 100 gram boter (gesmolten)
voor de bodem
Benodigdheden
- springvorm (20 cm ø)
- bakpapier
- vershoudfolie
Tijden
- Bereidingstijd 30 minuten
- 240 minuten koelen
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Schraap het merg uit het vanillestokje. Doe het vanillemerg en -stokje met de pompoen en basterdsuiker in een pan met 50 ml water. Roer door en stoof afgedekt in circa 20 minuten gaar. Bekleed de springvorm met bakpapier. Stamp de speculaasjes voor de bodem fijn (of maal ze in een keukenmachine) en roer de boter erdoor. Verdeel over de springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast om op te stijven. Verwijder het vanillestokje uit de pan en laat de pompoen goed uitlekken in een zeef. Pureer de pompoen en giet over in een kom. Zet deze boven een pan met een laagje kokend water. Klop de eidooiers los en klop deze met een garde au bain-marie goed door de pompoenpuree. Neem de schaal van de pan zodra de puree luchtig en licht gebonden is en laat al roerend afkoelen. Week de gelatine 5 minuten in koud water.
- Verwarm 4 eetlepels water en los de gelatine hierin op. Klop de roomkaas los met citroenrasp en -sap en klop de gelatine en pompoen erdoor.
- Klop de slagroom met de suiker stijf en schep dit rustig door de pompoen. Giet het mengsel over de taartbodem en schud even om luchtbellen te voorkomen.
- Dek af met folie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Neem de taart uit de vorm en bestrooi met de amandelen, poedersuiker en een vleugje kaneelpoeder.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 595 kcal |
Koolhydraten | 39 g |
Eiwit | 9 g |
Vet Waarvan verzadigd |
45 g 26 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 11 van 2016
Reviews
Harley Sxm
19-12-2016
Een heerlijk recept en de moeilijkheid viel reuze mee! Omdat mijn bakvorm bijna 30 cm in doorsnee was heb ik het recept verdubbeld en dat werkte prima. Behalve de suiker voor de slagroom zodat het niet al te zoet zou worden. Ik had een beetje minder boter voor de korst maar dat was geen enkel probleem. Het was een groot succes op de potluck Kerstlunch op het werk.
Harley Sxm
19-12-2016
Een heerlijk recept en de moeilijkheid viel reuze mee! Omdat mijn bakvorm bijna 30 cm in doorsnee was heb ik het recept verdubbeld en dat werkte prima. Behalve de suiker voor de slagroom zodat het niet al te zoet zou worden. Ik had een beetje minder boter voor de korst maar dat was geen enkel probleem. Het was een groot succes op de potluck Kerstlunch op het werk.
Lees meer
Soortgelijke recepten
- 1 vanillestokje (gehalveerd)
- 300 gram pompoenen (geschild, in kleine blokjes)
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 4 eidooiers
- 4 blaadjes gelatine
- 400 gram roomkaas
- 0.5 citroen (rasp en sap)
- 200 milliliter slagroom
- 25 gram suiker
- 50 gram amandelschaafsel (licht geroosterd)
- poedersuiker (om te bestuiven)
- kaneelpoeder (om te bestuiven)
- 200 gram speculaasjes
- 100 gram boter (gesmolten)
voor de bodem
Benodigdheden
- springvorm (20 cm ø)
- bakpapier
- vershoudfolie
Tijden
- Bereidingstijd 30 minuten
- 240 minuten koelen
Bereiden
- Schraap het merg uit het vanillestokje. Doe het vanillemerg en -stokje met de pompoen en basterdsuiker in een pan met 50 ml water. Roer door en stoof afgedekt in circa 20 minuten gaar. Bekleed de springvorm met bakpapier. Stamp de speculaasjes voor de bodem fijn (of maal ze in een keukenmachine) en roer de boter erdoor. Verdeel over de springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast om op te stijven. Verwijder het vanillestokje uit de pan en laat de pompoen goed uitlekken in een zeef. Pureer de pompoen en giet over in een kom. Zet deze boven een pan met een laagje kokend water. Klop de eidooiers los en klop deze met een garde au bain-marie goed door de pompoenpuree. Neem de schaal van de pan zodra de puree luchtig en licht gebonden is en laat al roerend afkoelen. Week de gelatine 5 minuten in koud water.
- Verwarm 4 eetlepels water en los de gelatine hierin op. Klop de roomkaas los met citroenrasp en -sap en klop de gelatine en pompoen erdoor.
- Klop de slagroom met de suiker stijf en schep dit rustig door de pompoen. Giet het mengsel over de taartbodem en schud even om luchtbellen te voorkomen.
- Dek af met folie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Neem de taart uit de vorm en bestrooi met de amandelen, poedersuiker en een vleugje kaneelpoeder.
Advertentie
Nieuw in het schap
Reviews
Harley Sxm
19-12-2016
Een heerlijk recept en de moeilijkheid viel reuze mee! Omdat mijn bakvorm bijna 30 cm in doorsnee was heb ik het recept verdubbeld en dat werkte prima. Behalve de suiker voor de slagroom zodat het niet al te zoet zou worden. Ik had een beetje minder boter voor de korst maar dat was geen enkel probleem. Het was een groot succes op de potluck Kerstlunch op het werk.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 595 kcal |
Koolhydraten | 39 g |
Eiwit | 9 g |
Vet Waarvan verzadigd |
45 g 26 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 11 van 2016