Overige video's

Pomodori e melanzane alla parmigiana
Pomodori e melanzane alla parmigiana
(0)

Pomodori e melanzane alla parmigiana

Wat minder koolhydraten, maar toch heel lekker eten? Ga dan eens voor een Italiaanse ‘parmigiana’. Maak deze torentjes van aubergine, tomaat, mozzarella en Parmezaanse kaas uit de oven.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Voorbereiden

Bestrooi de ronde plakken aubergine aan beide kanten met zout en laat ze tussen keukenpapier circa 30 minuten uitlekken. Verzwaar met een (houten) snijplank. Veeg het zout en vocht van de plakken en druk ze met keukenpapier goed droog.

Bereiden

  1. Verhit steeds een laagje olijfolie in een hapjespan en bak de plakken aubergine in porties om en om goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng 4 eetlepels olijfolie met de kruiden en knoflook. Leg een laag tomatenplakken op de bodem van de ovenschaal en maal zout en peper erover. Bestrijk met de kruidenolie.
  3. Leg hierop een laag gebakken aubergine en een laag mozzarella. Maal wat peper over de mozzarella en vervolg met een laag tomaten. Maal weer zout en peper erover en bestrijk met de kruidenolie. Vervolg met lagen aubergine, mozzarella en tomaat tot alle groenten op zijn.
  4. Eindig met een laag tomaten en kruidenolie. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak in de oven in 30-40 minuten goudbruin.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.