Overige video's

Pommes duchesse

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
8 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stoom ze kort droog.
  2. Stamp ze, knijp fijn in een pureeknijper of wrijf door een zeef.
  3. Voeg beetje bij beetje de warme melk toe. Roer de boter er met een pollepel door tot een luchtige puree.
  4. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop 1 losgeklopt ei door de aardappelpuree.
  6. Schep de puree in de spuitzak. Spuit rozetten aardappelpuree op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bak in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.

Bereidingstip

Bereid de pommes duchesse eventueel van tevoren, zet ze in de koelkast en warm ze daarna circa 10 minuten op in een voorverwarmde oven van 200°C.

Variatie

Bestrooi voor het bakken met geschaafde amandelen. Pureer 1 kleine gekookte biet en klop door de aardappelpuree. Voeg 1 theelepel kurkuma of 1 eetlepel pesto toe aan de puree.

Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.