Overige video's

Pommes dauphine

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
14 g

Bereiden

  1. Kook, voor de aardappelpuree, de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stoom ze kort droog.
  2. Stamp ze, knijp fijn in een pureeknijper of wrijf door een zeef.
  3. Voeg beetje bij beetje de warme melk toe. Roer de boter er met een pollepel door tot een luchtige puree.
  4. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en zet de puree apart.
  5. Breng 150 ml water met de boter aan de kook. Roer alle bloem erdoor en blijf roeren tot de deegbal loslaat van de wand van de pan.
  6. Neem de pan van de warmtebron en klop 1 ei erdoor. Voeg een tweede ei toe en klop tot het beslag glanst.
  7. Meng de aardappelpuree erdoor en roer goed. Laat iets afkoelen.
  8. Verhit het frituurvet tot 180°C. Vorm met vochtige handen of een kleine ijsknijper kleine balletjes van het pureebeslag.
  9. Klop de laatste eieren los met een klein scheutje water. Wentel de aardappelballetjes erdoor en frituur tot ze goudbruin zijn.
  10. Laat uitlekken op keukenpapier.

Variatie

Voeg eens 50 gram geraspte kaas met 2 eetlepels gehakte bieslook aan de puree toe. Of neem 1 theelepel kerriepoeder voor een mooie gele kleur.

Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.