Overige video's

Polpettine Napoletane al sugo

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
14 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Meng het gehakt met de eieren, het broodkruim, de kaas, rozijnen, peterselie, zout en peper.
  3. Vorm er balletjes zo groot als bitterballen van en leg ze op de bakplaat. Bak ze circa 20 minuten in het midden van de oven tot ze een krokant laagje krijgen. Neem ze uit de oven.
  4. Verhit intussen de olijfolie met de knoflook en ui en smoor 2-3 minuten. Voeg de tomaten met sap toe en breng aan de kook met zout en peper. Kook zachtjes 15-20 minuten.
  5. Pureer de saus met een staafmixer. Leg de gehaktballetjes (polpettine) in de tomatensaus (sugo) en verwarm zonder te koken.
  6. Bestrooi met basilicum. Lekker met pasta of ciabatta.

Bereidingstip

Vervang de Parmezaanse kaas door pecorino.

Neem bladselderij in plaats van peterselie.

Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

PRulof 13-12-2018
Wat een heerlijk recept!