Overige video's

Poire belle Hélène

Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 90 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
14 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Meng de suiker met het citroensap en 300 ml water. Breng aan de kook tot de suiker is opgelost en het water mooi helder en stroperig wordt. Voeg de citroenrasp toe.
  2. Schil intussen de peren met een dunschiller en laat de steeltjes zitten. Snijd eventueel een plakje van de onderkant af zodat de peren rechtop kunnen staan.
  3. Zet ze voorzichtig in de siroop en pocheer circa 10 minuten met het deksel op de pan. Laat de peren afkoelen in de siroop.
  4. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Verwarm de slagroom en laat de chocolade erin smelten. Roer goed door tot een gladde saus.
  5. Zet de peren in diepe bordjes en leg er een bol ijs bij. Giet de chocoladesaus erover (of serveer deze apart) en bestrooi met de amandelen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 90 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
14 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.