Overige video's

Plumpudding

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 610 kcal
Koolhydraten 96 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
8 g
Print

Bereiden

  1. Meng alle ingrediënten tot en met nootmuskaat in een grote kom.
  2. Mix in een andere kom de eieren met 1/2 theelepel zout tot een dik vloeibaar mengsel. Klop de rum en het citroensap erdoor.
  3. Schenk dit mengsel bij het vruchtenmengsel en roer goed door. Giet deze plumpuddingmassa in de vorm. Pak de vorm in de doek en maak die vast met keukengaren of touw.
  4. Zet de vorm op een rooster of onderzetter in een grote pan. Schenk hierin kokend water tot halverwege de vorm. Sluit de pan met het deksel en laat zachtjes minimaal 4 uur koken. Giet er zonodig wat water bij.
  5. Laat de pudding in de vorm met de doek afkoelen. Bewaar de plumpudding, nog extra in vershoudfolie verpakt, maximaal 4 weken in de koelkast.
  6. Warm de plumpudding voor het serveren 1 uur op in de pan net zoals hij bereid is. Haal de pudding uit de pan, neem de doek eraf, steek de zijkanten los en keer de pudding op een schaal.
  7. Meng de ingrediënten voor de saus. Verwarm voor het flamberen 100 ml rum. Giet deze in een soeplepel, steek de rum aan boven de pudding en giet deze aan tafel erover.
  8. Garneer met de chocoladekrullen en serveer met vanillesaus.
Voedingswaarde p.p.
Energie 610 kcal
Koolhydraten 96 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.