Overige video's

Platbrood met vegastukjes en tzatziki
Platbrood met vegastukjes en tzatziki
(3)

Platbrood met vegastukjes en tzatziki

Dit is een goed gerecht om mee te beginnen wanneer je eens wat vaker het vlees wilt laten staan. Doordat je de vegetarische stukjes voor het bakken marineert, is de smaak bijna niet van echt vlees te onderscheiden. Combineer met groente en een frisse yoghurtsaus en klaar is je vega pita!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
11 g
Vezels 9 g
Zout 3,2 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de shoarma­kruiden met de olijfolie. Roer de vegastukjes erdoor en laat even marineren.
  2. Rasp de komkommer grof. Schep in een zeef en druk aan zodat het vocht eruit komt. Meng de komkommer met de yoghurt, munt, knoflook, zout en peper.
  3. Verhit een koekenpan en bak hierin de gemarineerde stukjes in circa 4 minuten rondom knapperig en goudbruin. Verwarm de platbroden kort in de oven.
  4. Beleg de platbroden met de sla, vegastukjes, tomaat en tzatziki. Verbrokkel de feta erover en vouw dicht. Serveer de rest van de tzatziki erbij.

Bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
11 g
Vezels 9 g
Zout 3,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.