Overige video's

Platbrood met kruidig gehakt
Platbrood met kruidig gehakt
(3)

Platbrood met kruidig gehakt

Zin in een lekkere lunch of een lichte maaltijd? Dan is dit gerecht erg lekker. Ook leuk om te serveren als snack tijdens een feestje.
Categorie lunch
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
11 g
Vezels 5 g
Zout 0,7 g

Bereiden

  1. Meng het gehakt met de helft van de knoflook, de kaneel, komijn en de helft van de munt. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit de grillpan en bak hierin de platbroden kort, totdat er lichte grillstrepen ontstaan. Verhit vervolgens de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul.
  3. Meng de ui met de komkommer, tomaat en olijven. Meng in een andere kom de yoghurt met de overige knoflook en munt. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep knoflookyoghurt op het platbrood. Verdeel het gehakt erover en schep wat tomaten-komkommersalade erop. Rol het brood eventueel op.

Bereidingstip

Kun je geen platbrood vinden in je supermarkt? Je kunt het ook heel makkelijk zelf maken. Meng 200 gram zelfrijzend bakmeel met 200 gram Griekse yoghurt. Kneed tot een soepel deeg en maak er 4 balletjes van. Druk deze balletjes met de hand plat op een met bloem bestoven werkvlak. Bak de broden in een hete koekenpan aan beide kanten goudbruin.

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
11 g
Vezels 5 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.