Overige video's

Platbrood met aubergine-kaviaar
Platbrood met aubergine-kaviaar
(2)

Platbrood met aubergine-kaviaar

Serveer in plaats van stokbrood bij de barbecue eens platbrood! Even op de grill, een lekkere dip van aubergine erbij en genieten maar.
Categorie voorgerecht, tussengerecht, bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 200 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
4 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Steek de barbecue aan.

Bereiden

  1. Meng de bloem met de bakpoeder, komijn, suiker en een flinke snuf zout. Giet 100­-125 ml water erbij en kneed tot een samenhangend deeg. Laat 10 minuten rusten. Pof intussen de knoflook en aubergine circa 15 minuten op de barbecue.
  2. Verdeel het deeg in 4 of 8 balletjes. Rol uit tot cirkels op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het deeg op de barbecue en gril aan beide kanten in 1­2 minuten goudbruin en gaar. Houd apart.
  3. Pel de aubergine. Plet 4 gepelde gepofte teentjes knoflook, hak de aubergine fijn en meng alles met de sesampasta, het citroensap en de olijfolie.
  4. Beleg de platbroden met de aubergine­kaviaar. Garneer met de granaatappelpitjes en munt.

Wijnadvies

Dit gerecht, dat rijk van smaak is, past goed bij de Chileense Que Mas rosé.

Voedingswaarde p.p.
Energie 200 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
4 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.