Overige video's

Plaattaart met vis

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
17 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vorm van de plakjes deeg een rechthoek op de bakplaat. Druk de randjes goed op elkaar.
  2. Droog de vis met keukenpapier en schud de blokjes om met het kerriepoeder, zout en peper.
  3. Snijd de witlof in lange repen en verdeel deze over de deeglap.
  4. Verdeel de visblokjes en de crème fraîche over de taart. Bestrooi het geheel met kaas.
  5. Bak de taart in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstip

U maakt eenvoudig borrelhapjes van plakjes bladerdeeg die overblijven. Snijd de plakjes in reepjes of in vierkantjes en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei. Strooi er vervolgens grof gemalen zeezout, geraspte kaas, sesamzaadjes of rozemarijnnaaldjes over. Bak de stukjes in het midden van de oven bij 200°C in ongeveer 10 minuten bruin en knapperig. Laat de borrelhapjes afkoelen en bewaar ze - maximaal 2 dagen - in een goed afsluitbare trommel.

Variatie

De witvis kunt u vervangen door zalm; de crème fraîche kunt u eventueel weglaten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
17 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.