Overige video's

Plaattaart met shoarma en Chinese kool

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
16 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het bladerdeeg op de bakplaat en druk de naden goed tegen elkaar.
  2. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de uien. Bak de paprika even mee. Voeg het shoarmavlees toe en bak circa 3 minuten. Schep de kool erdoor en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork en verdeel het shoarmamengsel erover. Bak de taart circa 15 minuten in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie en bak nog circa 10 minuten verder.
  4. Serveer de plaattaart met knoflooksaus.

Bereidingstip

Maak zelf knoflooksaus van 150 ml yoghurt, 2 teentjes geperste knoflook, zout, peper en gehakte peterselie.

Bestrooi de taart na het bakken met geraspte kaas en gratineer kort onder de grill.

Variatie

In plaats van chinese kool kun je ook andere bladgroenten gebruiken zoals andijvie, spinazie of paksoi.

Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
16 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.