Overige video's

Plaattaart met geroosterde bloemkool, hazelnoten en blauwe kaas

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
29 g
Vezels 7 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd het groen en de stronk van de bloemkool weg en snijd de bloemkool doormidden.
  2. Leg de halve bloemkolen op het snijvlak en snijd in plakken van 2 cm. Leg de plakken bloemkool op de bakplaat en bestrijk ze met olie.
  3. Bestrooi met zout en peper en rooster circa 10 minuten hoog in de oven. Laat afkoelen.
  4. Verlaag de oventemperatuur naar 200ºC. Rol het deeg uit tot maximaal 4 mm dik en bekleed de andere bakplaat ermee.
  5. Vouw de randen een paar centimeter dubbel, zodat een iets opstaande rand ontstaat. Verdeel de geroosterde bloemkool over het deeg en verdeel de kaas erover.
  6. Bestrooi met de hazelnoten en bak de taart laag de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.
Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
29 g
Vezels 7 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Noortje 16-10-2019
Erg lekker met de wel iets langer geroosterde bloemkool.
Ook wat meer hazelnoten gebruikt