Overige video's

Plaatpizza met tonijn, rode ui en spinazie
Plaatpizza met tonijn, rode ui en spinazie
(7)

Plaatpizza met tonijn, rode ui en spinazie

Deze plaatpizza is makkelijk, lekker en snel klaar. Ideaal voor een drukke zaterdag! Dit gerecht gaat op tot de laatste kruimel. Ook handig om restjes uit de koelkast op te maken: hoef je niks weg te gooien.
Categorie lunch, hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 2,9 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui met de tijm, zout en peper in circa 10 minuten zacht. Schep regelmatig om zodat de ui niet bruin wordt. Laat de spinazie slinken in de pan.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie, bak hierin de knoflook en schep de tomatenblokjes erdoor. Kook in tot een dikke saus en roer de oregano erdoor.
  3. Leg het pizzadeeg op de bakplaat en druk de randen van het deeg iets omhoog. Verdeel de tomatensaus erover en daarover het spinazie-uimengsel en de tonijn. Verdeel en bak de pizza circa 15 minuten in het midden van de oven. Besprenkel met de rest van de olijfolie.

Bereidingstip

Breid dit recept uit met olijven.

Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 2,9 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.