Overige video's

Plaatpizza met tonijn, rode ui en courgette

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
17 g
Hoofdingrediënten Courgette (263) Mozzarella (148)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 225ºC.
  2. Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de ui en courgette op lage stand 6-8 minuten. Schep af en toe om. Strooi de tijm erover.
  3. Kneed intussen met de mixer de pizzamix met de rest van de olijfolie en 250 ml water tot een samenhangend deeg.
  4. Bestuif het werkblad met bloem en kneed hierop het deeg met de hand nog even door tot het soepel is. Rol uit tot een dunne lap en leg deze op de bakplaat.
  5. Meng de gezeefde tomaten met de crème fraîche en bestrijk hiermee het deeg. Verdeel het ui-courgettemengsel en de tonijn erover.
  6. Bestrooi met zout en peper en leg de plakjes mozzarella erop.
  7. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de pizza in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstip

Vervang de tonijn door reepjes salami en de mozzarella door feta.

Neem in plaats van de mix voor de pizzabodem plakjes diepvries pizzadeeg of deeglapjes voor hartige taart, witbroodmix, tortilla's, naanbrood, opengesneden pitabrood of gekoeld deeg voor croissants.

Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
17 g
Hoofdingrediënten Courgette (263) Mozzarella (148)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.