Overige video's

Plaatpizza met spinazie en spekjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 940 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
17 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak hierin de spekreepjes lichtbruin. Schep ze uit de wok en houd apart.
  2. Roerbak de spinazie en knoflook in het bakvet en voeg nog 2 eetlepels olie toe. Laat uitlekken en afkoelen in een vergiet als de blaadjes iets zijn geslonken. Druk zo veel mogelijk vocht uit de spinazie.
  3. Meng de kwark met de melk, 6 eetlepels olie en 1 theelepel zout. Bestuif het werkblad met bloem. Roer het kwarkmengsel door het bakmeel en kneed er een soepel deeg van.
  4. Rol het deeg uit tot een dunne lap en leg op de bakplaat, of maak er 4 kleinere ronde bodems van. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en verdeel de spinazie erover.
  5. Bestrooi met de spekjes en leg de plakken tomaat erop. Verdeel de kaas en zonnebloempitten erover.
  6. Bak de pizza in de oven in 16-18 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstip

Bestrijk de pizzabodem met groene of rode pesto voordat je de spinazie erop schept.

Variatie

Neem kruidenroomkaas in plaats van geitenkaas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 940 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
17 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.