Overige video's

Plaatpizza met mosselen en ansjovis

4 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 96 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Vezels 6 g
Zout 2 g
Hoofdingrediënten Mossel (42) Rode paprika (297)

Voorbereiden

Meng de gist met de suiker en 50 ml warm water en laat 5 minuten staan. Meng dit vervolgens met de bloem, een snuf zout, de olie en 250 ml warm water en kneed in minimaal 5 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats. Spoel de mosselen onder koud stromend water en verwijder kapotte exemplaren. Stoom ze in een afgedekte pan, zonder toevoeging van vocht, in 6-10 minuten gaar. Laat afkoelen en haal het mosselvlees uit de helft van de mosselschelpen.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Sla het deeg terug en kneed het nogmaals door.
  2. Rol uit tot een grote lap en spreid uit op de bakplaat. Bestrijk de randen met olie en bestrijk de rest van het deeg met de tomatensaus.
  3. Verdeel vervolgens de paprika, olijven en ansjovis over het deeg. Bak de pizza circa 18 minuten onder in de oven.
  4. Verdeel de mosseltjes en mosselschelpen over de pizza en warm nog 2 minuten mee in de oven.

Wijnadvies

De rode Sensi Chianti combineert geweldig met de tomatensaus en de mosselen op deze pizza.

Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 96 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Vezels 6 g
Zout 2 g
Hoofdingrediënten Mossel (42) Rode paprika (297)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.