Overige video's

Plaatpizza met artisjok, broccoli, courgette en groene olijven

1 gemiddeld snack, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1995 kcal
Koolhydraten 198 g
Eiwit 95 g
Vet
Waarvan verzadigd
85 g
36 g
Vezels 27 g
Zout 6,4 g

Voorbereiden

Meng de bloem met de gist, 125 ml warm water, 1 eetlepel olie, ½ theelepel zout en de suiker. Kneed in circa 15 minuten tot een glad deeg en laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats. Verdeel het deeg over de bakplaat en laat nog 30 minuten rijzen.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Druk het deeg tot 2 cm van de rand in en verdeel de gezeefde tomaten erover.
  2. Beleg met de oregano, mozzarella, artisjok en broccoli. Bak de pizza in de oven in circa 30 minuten aan de randen goudbruin.
  3. Bak intussen de courgette in de rest van de olie en verdeel over de gebakken pizza. Garneer de plaatpizza met de olijven en bestrooi met limoenrasp.

Wijnadvies

Kies bij dit recept voor een Italiaanse wijn. Ga je voor wit, dan wordt het Mastio del Loggia Soave en als je rood kiest zo'n lichte, lichtgekoelde Mastio del Loggia Bardolino.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1995 kcal
Koolhydraten 198 g
Eiwit 95 g
Vet
Waarvan verzadigd
85 g
36 g
Vezels 27 g
Zout 6,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.