
Plaatpizza ‘multicolore’
Waardering:
Waardeer:
Plaatpizza ‘multicolore’
Vergelijkbare recepten (644)
- 1 kilogram bloem en
- 3 eetlepels bloem (om te bestuiven)
- 1 theelepel suiker
- 14 gram gedroogde gist (zakje)
- 150 milliliter olijfolie
- 500 milliliter gezeefde tomaten
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 500 gram broccoli (in miniroosjes)
- 250 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
- 400 gram mozzarella (in plakjes)
- 3 rode uien (in ringen)
- 1 courgette (in dunne plakjes)
- 1 rode paprika (in repen, zonder zaadjes)
- 1 gele paprika (in repen, zonder zaadjes)
- 200 gram salami
- 200 gram olijven (in plakjes, zonder pit)
- 200 gram rauwe hammen (in stukjes, gescheurd)
voor de topping
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Beenham
Hammetjes op z'n best
Een veelzijdig stukje varkensvlees
Bereiden
- Meng de bloem met de gist, suiker en een mespuntje zout. Meng er met de hand 500 ml lauwwarm water door en kneed in minimaal 10 minuten tot een soepel deeg.
- Vet 2 kommen in met olijfolie. Verdeel het deeg in 2 bollen en leg elke bol in een kom. Wentel de bollen door de kom zodat ze bedekt zijn met een dun laagje olie. Dek af met een schone, vochtige theedoek en laat circa 1 uur rijzen op een warme plaats.
- Meng intussen de gezeefde tomaten met de oregano en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de broccoli 2 minuten, giet af en spoel er koud water over.
- Bestuif het werkblad met bloem en rol de bollen deeg uit tot dunne plakken.
- Leg het deeg op de bakplaten en verdeel de tomatensaus erover.
- Leg de tomaatjes langs de randen en vorm verder rijtjes met de mozzarella, de ui, de courgette, de paprika en de salami.
- Verdeel de olijven en de ham erover.
- Bak beide pizza's in de oven in 15-17 minuten gaar. Snijd zo in repen dat elke reep alle soorten vulling bevat.
Extra tip
In onze nieuwsbrief vind je de lekkerste nieuwe recepten, slimme kooktips en mooie winacties. Onze lezers beoordelen de nieuwsbrief met een 8,2! Abonneer je ook!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 405 kcal |
Koolhydraten | 42 g |
Eiwit | 17 g |
Vet Waarvan verzadigd |
18 g 5 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 6 van 2015
Reviews
Annienas
30-08-2020
Wij zijn geen fan van broccoli & courgette. Dat hebben wij weggelaten en maar goed ook. De vulling met alle overige ingrediënten is meer dan voldoende!
Annienas
30-08-2020
Wij zijn geen fan van broccoli & courgette. Dat hebben wij weggelaten en maar goed ook. De vulling met alle overige ingrediënten is meer dan voldoende!
Lees meer
Soortgelijke recepten

Beenham
Hammetjes op z'n best
Een veelzijdig stukje varkensvlees
- 1 kilogram bloem en
- 3 eetlepels bloem (om te bestuiven)
- 1 theelepel suiker
- 14 gram gedroogde gist (zakje)
- 150 milliliter olijfolie
- 500 milliliter gezeefde tomaten
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 500 gram broccoli (in miniroosjes)
- 250 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
- 400 gram mozzarella (in plakjes)
- 3 rode uien (in ringen)
- 1 courgette (in dunne plakjes)
- 1 rode paprika (in repen, zonder zaadjes)
- 1 gele paprika (in repen, zonder zaadjes)
- 200 gram salami
- 200 gram olijven (in plakjes, zonder pit)
- 200 gram rauwe hammen (in stukjes, gescheurd)
voor de topping
Bereiden
- Meng de bloem met de gist, suiker en een mespuntje zout. Meng er met de hand 500 ml lauwwarm water door en kneed in minimaal 10 minuten tot een soepel deeg.
- Vet 2 kommen in met olijfolie. Verdeel het deeg in 2 bollen en leg elke bol in een kom. Wentel de bollen door de kom zodat ze bedekt zijn met een dun laagje olie. Dek af met een schone, vochtige theedoek en laat circa 1 uur rijzen op een warme plaats.
- Meng intussen de gezeefde tomaten met de oregano en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de broccoli 2 minuten, giet af en spoel er koud water over.
- Bestuif het werkblad met bloem en rol de bollen deeg uit tot dunne plakken.
- Leg het deeg op de bakplaten en verdeel de tomatensaus erover.
- Leg de tomaatjes langs de randen en vorm verder rijtjes met de mozzarella, de ui, de courgette, de paprika en de salami.
- Verdeel de olijven en de ham erover.
- Bak beide pizza's in de oven in 15-17 minuten gaar. Snijd zo in repen dat elke reep alle soorten vulling bevat.
Extra tip
In onze nieuwsbrief vind je de lekkerste nieuwe recepten, slimme kooktips en mooie winacties. Onze lezers beoordelen de nieuwsbrief met een 8,2! Abonneer je ook!
Vergelijkbare recepten (644)
Reviews
Annienas
30-08-2020
Wij zijn geen fan van broccoli & courgette. Dat hebben wij weggelaten en maar goed ook. De vulling met alle overige ingrediënten is meer dan voldoende!
Annienas
30-08-2020
Wij zijn geen fan van broccoli & courgette. Dat hebben wij weggelaten en maar goed ook. De vulling met alle overige ingrediënten is meer dan voldoende!
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 405 kcal |
Koolhydraten | 42 g |
Eiwit | 17 g |
Vet Waarvan verzadigd |
18 g 5 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 6 van 2015