Overige video's

Pizza van broccoli met paprika en artisjok

4 gemiddeld lunch, snack
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
12 g
Vezels 8 g
Zout 1,3 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Bekleed de vorm met bakpapier.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukken. Maal grof in de keukenmachine en zet de gemalen broccoli afgedekt 2-3 minuten in de magnetron (800 watt).
  3. Snijd de helft van de mozzarella in de keukenmachine in kleine stukjes. Meng de broccoli met de gehakte mozzarella, Parmezaanse kaas, eieren, zout, peper en de helft van de Italiaanse kruiden tot een deeg.
  4. Verdeel dit over de bodem van de vorm en strijk glad met de bolle kant van een vochtige lepel. Bak de bodem circa 20 minuten in het midden van de oven. Neem de broccolibodem uit de oven en laat iets afkoelen.
  5. Pureer de tomatenblokjes met een deel van het sap tot een saus en bestrijk de bodem hiermee. Verdeel de paprika en artisjok erover.
  6. Leg de plakjes mozzarella erop en bestrooi met de rest van de kruiden. Bak de pizza nog 10-12 minuten in het midden van de oven tot de mozzarella licht gesmolten is. Bestrooi voor het serveren met de basilicum.

Bereidingstip

Vervang de broccoli in dit recept door bloemkool.

Neem gegrilde paprika's uit een pot.

Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
12 g
Vezels 8 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.