Overige video's

Pizza Patate

2 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1650 kcal
Koolhydraten 228 g
Eiwit 60 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
14 g

Bereiden

  1. Roer de gist in een kommetje door 200-250 ml lauwwarm water. Laat 5 minuten staan en roer tot een glad mengsel.
  2. Doe de bloem met 1 theelepel zout in een kom en druk er een kuiltje in. Schenk de gist erbij, voeg de olijfolie toe en meng alles door elkaar.
  3. Kneed op een met bloem bestoven werkblad in 5-10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Leg de deegbal terug in de kom, dek af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat het deeg 30-40 minuten rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.
  4. Kneed het deeg nogmaals door en rol het zeer dun uit op een met bloem bestrooid werkblad. Leg het deeg op de bakplaat en bestrijk het met 3 eetlepels olijfolie.
  5. Snijd de aardappels in zeer dunne plakjes. Bedek de pizza met de uiringen en aardappelplakjes.
  6. Bestrijk met de resterende eetlepels olie en bestrooi met rozemarijn en Parmezaanse kaas. Bak de pizza in een hete oven in circa 15 minuten krokant.

Bereidingstip

Kijk op www.boodschappen.nl voor nóg meer ideeën om je pizza te beleggen.

Deze pizza kun je natuurlijk ook maken met behulp van een pak mix voor pizzabodem of kant-en-klaar pizzadeeg.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1650 kcal
Koolhydraten 228 g
Eiwit 60 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.