Overige video's

Pizza met sardine en ansjovis (Italië)

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
6 g
Hoofdingrediënten Parmezaanse kaas (337)

Bereiden

  1. Kneed het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking maar vervang de boter door 2 eetlepels olie.
  2. Laat het 30 minuten rijzen en kneed nogmaals door. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en laat deze opnieuw onder een schone doek 30 minuten rijzen.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Druk de stukken deeg uit tot lapjes van 1/2 cm dik en bestrijk ze met 1 eetlepel olie.
  4. Verdeel de tomatensaus over de lapjes en vervolgens de uiringen, de vis, de kappertjes en de knoflook. Druppel de resterende olie eroverheen.
  5. Bestrooi met wat kaas en bak de pizza's in circa 15 minuten gaar en lichtbruin. Bestrooi voor het serveren met de basilicumblaadjes.

Variatie

Vervang de sardines door tonijn of zalm uit blik. Gebruik in plaats van brooddeeg kant-en-klaar pizzadeeg. Dit hoeft niet te rijzen, de bereidingstijd is dan 20 minuten.

Wijnadvies

Fris, droog wit uit Italië, dat spreekt voor zich. Verdicchio dei Castelli di Jesi of Villa Mondi Soave.

Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
6 g
Hoofdingrediënten Parmezaanse kaas (337)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.