Overige video's

Pizza met gegrilde aubergine, ricotta en rauwe ham
Pizza met gegrilde aubergine, ricotta en rauwe ham
(2)

Pizza met gegrilde aubergine, ricotta en rauwe ham

Deze pizza schreeuwt toch zomer? Maar deze pizza is ook in andere seizoenen hartstikke lekker natuurlijk. Probeer hem eens!
Categorie hoofdgerecht
Personen 2 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 945 kcal
Koolhydraten 104 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
12 g
Vezels 9 g
Zout 5,4 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Prik de aubergine op diverse plekken in met een vork en leg met de knoflook en ui in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Zet de schaal circa 35 minuten in de oven.
  2. Verdeel de tomatensaus over de pizzabodems en bak circa 4 minuten in de oven. Trek intussen de gare aubergine met 2 vorken in slierten en meng met de andere ingrediënten in de ovenschaal. Besprenkel met de balsamico.
  3. Verdeel het auberginemengsel over de pizza's. Beleg met de rauwe ham en bergjes ricotta. Bak de pizza's in de oven in circa 5 minuten krokant en goudbruin. Bestrooi met peper en garneer met basilicum.
Voedingswaarde p.p.
Energie 945 kcal
Koolhydraten 104 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
12 g
Vezels 9 g
Zout 5,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.