Overige video's

Pizza met broccoli, sambal en burrata

De sambal geeft deze groentepizza wat pit, de burrata maakt de pizza lekker romig. Probeer eens een andere pizza dan anders, zoals deze met broccoli!
Voedingswaarde p.p.
Energie 1715 kcal
Koolhydraten 153 g
Eiwit 69 g
Vet
Waarvan verzadigd
85 g
23 g
Vezels 34 g
Zout 7,3 g
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie en bak hierin de aubergine circa 10 minuten op een lage tot middelhoge stand. Voeg de broccoli toe en bak circa 5 minuten mee op een hoge stand. Voeg dan de knoflook toe en bak circa 1 minuut op een lage stand. Houd apart.
  2. Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng de gezeefde tomaten met de oregano en de helft van de sambal. Bestrijk de pizzabodem hiermee tot 2 cm aan de rand. Bestrijk de rand met de rest van de sambal.
  3. Beleg de pizza met de aubergine, broccoli en tomaatjes. Bak de pizza circa 15 minuten in de oven.
  4. Scheur of snijd de burrata in stukken en beleg de pizza ermee. Bestrooi met de koriander en serveer direct.

Bereidingstip

Gebruik voor dit recept mozzarella als je geen burrata kunt vinden. Gebruik dan 2 bollen, omdat burrata veel romiger en vochtiger is dan mozzarella.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1715 kcal
Koolhydraten 153 g
Eiwit 69 g
Vet
Waarvan verzadigd
85 g
23 g
Vezels 34 g
Zout 7,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.