Overige video's

Pizza met asperges, ansjovis en spinaziepesto

Voedingswaarde p.p.
Energie 835 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 45 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
14 g
Print

Bereiden

  1. Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de bakplaat in.
  3. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en blancheer hierin de groene asperges 2 minuten.
  4. Giet ze af en spoel onder koud water. Snijd ze eventueel in gelijke stukken.
  5. Rol het deeg dun uit en bekleed de bakplaat ermee (of maak 2 kleinere pizza's op 2 bakplaten).
  6. Bestrijk het deeg met olijfolie en verdeel de asperges, ui, ansjovis en olijven erover.
  7. Verdeel de mozzarella erover en maal er wat peper over.
  8. Bak de pizza 15-20 minuten onder in de oven.
  9. Verdeel royaal pesto over de pizza en bak nog circa 5 minuten verder.
  10. Lekker met geroosterde tomaatjes.

Bereidingstip

Lekker met een spinazie-amandelpesto van lichtgeroosterde amandelen, grof gehakte knoflook, spinazie, citroenrasp, milde olijfolie, Parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak.

Voedingswaarde p.p.
Energie 835 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 45 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.