Overige video's

Pizza margherita

De basis van een pizza bestaat uit tomatensaus, mozzarella en basilicum. Oftewel: pizza margherita. Dit recept valt goed in de smaak bij kinderen, maar ook bij volwassenen. De pizza margherita is altijd een goede keuze.
Voedingswaarde p.p.
Energie 975 kcal
Koolhydraten 111 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
12 g
Vezels 7 g
Zout 5,9 g
Print

Bereiden

  1. Steek de barbecue met deksel aan of verwarm de oven voor op 220ºC. Vouw een stuk aluminiumfolie dubbel zodat het groot genoeg is om het hele rooster te bedekken.
  2. Bestrijk de pizzabodems aan beide kanten met olie en leg ze op een snijplank. Verdeel de tomatensaus over de bodems.
  3. Leg de tomaatjes met het snijvlak naar boven op de tomatensaus. Scheur de mozzarella in stukjes en leg tussen de tomaten. Maal wat peper erover.
  4. Leg de pizza's op het rooster met aluminiumfolie en sluit het deksel van de barbecue. Bak de pizza's steeds in 5-10 minuten knapperig. Lepel hier en daar wat pesto over de pizza's en bestrooi met basilicumblaadjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 975 kcal
Koolhydraten 111 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
12 g
Vezels 7 g
Zout 5,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.