
Pizza Margherita
Pizza Margherita
- 250 gram bloem en
- 1 eetlepel bloem (om te bestuiven)
- 0.5 zakje gedroogde gist
- 1 theelepel suiker
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 125 milliliter gezeefde tomaten
- 1 theelepel oregano of
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 handje basilicum
- 250 gram mozzarella (in plakjes)
Benodigdheden
- bakplaat (ingevet)
- deegroller
Tijden
- Bereidingstijd 20 minuten
- 15 minuten oventijd
- 40 minuten rijstijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Voorbereiden
Meng voor het deeg 250 gram bloem met de gist en suiker en maak een kuiltje in het midden. Giet hierin 2-3 eetlepels olijfolie, 200 ml handwarm (circa 37ºC) water en 1⁄2 theelepel zout. Kneed vanuit het midden tot een samenhangend deeg dat loslaat van de kom. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Houd de deegbal met één hand tegen en druk het deeg met de andere handpalm van voor naar achteren, zodat het uitrekt. Draai het deeg een kwartslag, vouw het dubbel en kneed opnieuw van voor naar achteren circa 10 minuten, totdat het soepel en elastisch is. Kneed het pizzadeeg eventueel 5-10 minuten in een keukenmachine met deeghaken. Vorm tot een bal en laat afgedekt 30-40 minuten rijzen.
Bereiden
- Verhit de olijfolie voor de topping en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenblokjes, gezeefde tomaten en oregano toe en laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen. Verwarm de oven voor op 250ºC.
- Verdeel het pizzadeeg in 2 porties en rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 2 plakken van circa 20 cm ø. Leg ze op de bakplaat en maak de randen iets dikker. Bestrijk met de tomatensaus en verdeel de basilicum en mozzarella erover. Bak de pizza's in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar. Garneer voor het serveren met extra basilicum.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Breid de pizza uit en verdeel over de tomatensaus 100 gram olijven zonder pit, basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.
Verdeel voor een Siciliaanse pizza 75 gram geraspte grana padano, ansjovisfilets, 2 eetlepels kappertjes en zwarte olijven over de tomatensaus.
Maak een pizza piccante en beleg de pizza met plakjes pittige salami en ringetjes rode peper.
Voeg naast mozzarella gorgonzola, parmezaan en ricotta toe voor een pizza quattro formaggi.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1035 kcal |
Koolhydraten | 115 g |
Eiwit | 45 g |
Vet Waarvan verzadigd |
42 g 18 g |
Vezels | 10 g |
Zout | 1 g |
- 250 gram bloem en
- 1 eetlepel bloem (om te bestuiven)
- 0.5 zakje gedroogde gist
- 1 theelepel suiker
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 125 milliliter gezeefde tomaten
- 1 theelepel oregano of
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 handje basilicum
- 250 gram mozzarella (in plakjes)
Benodigdheden
- bakplaat (ingevet)
- deegroller
Tijden
- Bereidingstijd 20 minuten
- 15 minuten oventijd
- 40 minuten rijstijd
Voorbereiden
Meng voor het deeg 250 gram bloem met de gist en suiker en maak een kuiltje in het midden. Giet hierin 2-3 eetlepels olijfolie, 200 ml handwarm (circa 37ºC) water en 1⁄2 theelepel zout. Kneed vanuit het midden tot een samenhangend deeg dat loslaat van de kom. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Houd de deegbal met één hand tegen en druk het deeg met de andere handpalm van voor naar achteren, zodat het uitrekt. Draai het deeg een kwartslag, vouw het dubbel en kneed opnieuw van voor naar achteren circa 10 minuten, totdat het soepel en elastisch is. Kneed het pizzadeeg eventueel 5-10 minuten in een keukenmachine met deeghaken. Vorm tot een bal en laat afgedekt 30-40 minuten rijzen.
Bereiden
- Verhit de olijfolie voor de topping en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenblokjes, gezeefde tomaten en oregano toe en laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen. Verwarm de oven voor op 250ºC.
- Verdeel het pizzadeeg in 2 porties en rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 2 plakken van circa 20 cm ø. Leg ze op de bakplaat en maak de randen iets dikker. Bestrijk met de tomatensaus en verdeel de basilicum en mozzarella erover. Bak de pizza's in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar. Garneer voor het serveren met extra basilicum.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Breid de pizza uit en verdeel over de tomatensaus 100 gram olijven zonder pit, basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.
Verdeel voor een Siciliaanse pizza 75 gram geraspte grana padano, ansjovisfilets, 2 eetlepels kappertjes en zwarte olijven over de tomatensaus.
Maak een pizza piccante en beleg de pizza met plakjes pittige salami en ringetjes rode peper.
Voeg naast mozzarella gorgonzola, parmezaan en ricotta toe voor een pizza quattro formaggi.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1035 kcal |
Koolhydraten | 115 g |
Eiwit | 45 g |
Vet Waarvan verzadigd |
42 g 18 g |
Vezels | 10 g |
Zout | 1 g |