Overige video's

Pizza Mare

2 gemiddeld lunch, snack, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1525 kcal
Koolhydraten 202 g
Eiwit 52 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
8 g

Bereiden

  1. Roer de gist in een kommetje door 200-250 ml lauwwarm water. Laat 5 minuten staan en roer tot een glad mengsel.
  2. Doe de bloem met 1 theelepel zout in een kom en druk er een kuiltje in. Schenk de gist erbij, voeg de olijfolie toe en meng alles door elkaar.
  3. Kneed op een met bloem bestoven werkblad in 5-10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Leg de deegbal terug in de kom, dek af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat het deeg 30-40 minuten rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.
  4. Maak nu de tomatensaus. Fruit de knoflook in de olijfolie. Voeg de tomaten en oregano of Italiaanse kruiden toe en smoor met het deksel op de pan tot een dikke saus.
  5. Pureer de saus en breng op smaak met zout en peper.
  6. Kneed het deeg nogmaals door en rol het zeer dun uit op een met bloem bestrooid werkblad. Leg het deeg op de bakplaat en bestrijk het met tomatensaus.
  7. Verdeel er gekookte mosselen, reepjes ansjovis uit olie en zeer dunne plakken venkel over.
  8. Bestrooi met wat kappertjes en bak de pizza in een hete oven in circa 15 minuten krokant.
  9. Neem uit de oven en giet er een straaltje knoflookolie met chilipeper overheen.

Bereidingstip

Kijk op www.boodschappen.nl voor nóg meer ideeën om je pizza te beleggen.

Deze pizza kun je natuurlijk ook maken met behulp van een pak mix voor pizzabodem of kant-en-klaar pizzadeeg.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1525 kcal
Koolhydraten 202 g
Eiwit 52 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.