Overige video's

Pizza ‘gezond’

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
8 g

Bereiden

  1. Kneed van het meel, een snufje zout, 200 milliliter water en de gist een soepel deeg. Voeg bij te nat deeg een beetje meel extra toe en bij te droog deeg een extra scheutje water.
  2. Laat het deeg afgedekt op een warme plek 30 minuten rijzen.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en leg op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Pureer de tomaten met de knoflook. Meng 2 eetlepels olijfolie en de kruiden erdoor.
  5. Bestrijk de deegbodem met deze tomatensaus. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin. Verdeel deze met de kerstomaten, Parmaham en mozzarella over de pizza.
  6. Bak circa 15 minuten in het midden van de oven.
  7. Besprenkel de pizza voor het serveren met de rest van de olijfolie en strooi de basilicumblaadjes erover.

Variatie

In plaats van Parmaham is Coburger of Serranoham ook lekker. Vervang mozzarella eens door gorgonzola.

Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.