Overige video's

Pizza Capricciosa

2 eenvoudig lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1260 kcal
Koolhydraten 117 g
Eiwit 53 g
Vet
Waarvan verzadigd
60 g
20 g

Bereiden

  1. Meng de bloem met de gist. Maak in het midden een kuiltje en schenk daarin 125 ml water met 1/2 theelepel zout en 2 eetlepels olijfolie.
  2. Kneed vanuit het midden tot een soepel deeg. Laat dit onder een vochtige doek op een warme plek 1 uur rijzen.
  3. Fruit intussen voor de tomatensaus in 1 eetlepel olijfolie de ui en knoflook. Voeg de gepelde tomaten met sap en de tijm toe en laat op lage stand inkoken tot een dikkere saus.
  4. Verwarm de oven voor op 250°C. Rol het deeg dun uit en leg het in de pizzavormen of op de bakplaat.
  5. Bestrijk de deegranden met de rest van de olijfolie. Verdeel de tomatensaus over het deeg. Verdeel de ingrediënten voor de vulling erover.
  6. Bak de pizza in het midden van de oven in circa 15 minuten krokant en gaar.

Variatie

Vervang gekookte ham door rauwe ham.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1260 kcal
Koolhydraten 117 g
Eiwit 53 g
Vet
Waarvan verzadigd
60 g
20 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.