Overige video's

Pizza bianca met rauwe ham en wasabi-mascarpone

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 975 kcal
Koolhydraten 97 g
Eiwit 51 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
17 g
Vezels 5 g
Zout 4,1 g

Voorbereiden

Roer de gist los met de suiker en 2 eetlepels warm water en laat even staan. Doe 500 gram bloem met een snufje zout in een kom en roer 300 ml lauwwarm water, 2 eetlepels olijfolie en het gistmengsel erdoor. Kneed met de hand (of een mixer met deeghaken) in 5 minuten tot een zacht, soepel deeg. Laat 1 uur rijzen op een warme plaats. Roer de mascarpone los met de wasabi. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Kneed het deeg door en verdeel in 2 of 4 gelijke stukken. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot dunne lappen.
  3. Leg de bodems op de bakplaten en bestrijk met olie. Bak circa 5 minuten laag in de oven.
  4. Verdeel de mozzarella over het deeg en bak nogmaals 5 minuten in de oven. Neem uit de oven en verdeel de ham, waterkers en pijnboompitten losjes erover. Serveer de wasabi-mascarpone bij de pizza's.
Voedingswaarde p.p.
Energie 975 kcal
Koolhydraten 97 g
Eiwit 51 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
17 g
Vezels 5 g
Zout 4,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.