Overige video's

Pizza bianca met druiven, vijgen, geitenkaas en walnoten

2 gemiddeld lunch, klein gerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1190 kcal
Koolhydraten 107 g
Eiwit 50 g
Vet
Waarvan verzadigd
60 g
26 g
Vezels 10 g
Zout 2 g

Voorbereiden

Meng de bloem met de gist, ½ theelepel zout, 125 ml warm water en 1 eetlepel olijfolie. Kneed in circa 3 minuten tot een glad en zacht deeg. Laat het deeg afgedekt circa 1 uur rijzen op een warme plaats.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Rol het deeg in 2 stukken uit op het bakpapier en verdeel de geitenkaas, druiven, vijgen, tijm, rode ui, walnoten en Parmezaanse kaas erover.
  2. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met een snufje zout en peper. Bak de pizza's in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Serveer direct.

Wijnadvies

Bij deze pizza past heel goed een klassieke Sauvignon Blanc van Jean Sablenay of een moderne Sauvignon Blanc van Que Mas uit Chili.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1190 kcal
Koolhydraten 107 g
Eiwit 50 g
Vet
Waarvan verzadigd
60 g
26 g
Vezels 10 g
Zout 2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.