Overige video's

Pizza Asparagi

2 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1675 kcal
Koolhydraten 189 g
Eiwit 54 g
Vet
Waarvan verzadigd
75 g
34 g

Bereiden

  1. Roer de gist in een kommetje door 200-250 ml lauwwarm water. Laat 5 minuten staan en roer tot een glad mengsel.
  2. Doe de bloem met 1 theelepel zout in een kom en druk er een kuiltje in. Schenk de gist erbij, voeg de olijfolie toe en meng alles door elkaar. Kneed op een met bloem bestoven werkblad in 5-10 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
  3. Leg de deegbal terug in de kom, dek af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat het deeg 30-40 minuten rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.
  4. Kneed het deeg nogmaals door en rol het zeer dun uit uit op een met bloem bestrooid werkblad. Leg het deeg op de bakplaat of verdeel het over de pizzavormen.
  5. Bestrijk het deeg met olijfolie. verdeel er de rode ui over.
  6. Verwijder de houterige achterkant van de groene asperges en halveer de in de lengte. Verdeel de asperges over de pizza.
  7. Schep de mascarpone en gorgonzola erop en bak de pizza in de hete oven in circa 15 minuten krokant.

Bereidingstip

Kijk op www.boodschappen.nl voor nóg meer ideeën om je pizza te beleggen.

Deze pizza kun je natuurlijk ook maken met behulp van een pak mix voor pizzabodem of kant-en-klaar pizzadeeg.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1675 kcal
Koolhydraten 189 g
Eiwit 54 g
Vet
Waarvan verzadigd
75 g
34 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.