
Pizza alla norma
Pizza alla norma
- 20 gram rietsuiker of
- 20 gram suiker
- 1 zakje gedroogde gist (7 g)
- 500 gram bloem en
- bloem (om te bestuiven)
- olijfolie
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 150 milliliter gezeefde tomaten
- 1 theelepel oregano of
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 2 aubergines
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- olijfolie
- 400 gram mozzarella (in plakken)
- 1 handje basilicum
- 125 gram pecorinokaas (grof geraspt) of
- 125 gram Parmezaanse kaas (grof geraspt)
Benodigdheden
- keukenmachine
- bakplaat
- deegroller
Tijden
- Bereidingstijd 25 minuten
- 6 minuten oventijd
- 240 minuten rijstijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Voorbereiden
Begin met het pizzadeeg. Meng 1 eetlepel suiker met de gist en 2 eetlepels lauwwarm water. Laat 8-10 minuten staan. Voeg het gistmengsel bij de bloem met een scheutje olijfolie, 300 ml lauwwarm water, de rest van de suiker en 10 gram zout. Kneed er in de keukenmachine in 10 minuten of met de hand in 15 minuten een soepel deeg van. Laat afgedekt met een vochtige theedoek op een warme plek minimaal 4 uur rijzen.
Bereiden
- Verhit voor de tomatensaus de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, gezeefde tomaten en oregano toe en kook zachtjes 15 minuten. Zet apart.
- Snijd voor de topping de aubergines in plakken van circa 1 cm en daarna in blokjes van 1 cm. Doe ze in een zeef of vergiet, strooi er zout over, zet er iets zwaars (een bord met een vol blik) op en laat minimaal 30 minuten uitlekken op een bord of keukenpapier. Dep de aubergineblokjes daarna droog en bak met de knoflook 3 minuten in olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 225ºC of gebruik een afsluitbare barbecue op 300°C. Verdeel het pizzadeeg in 4 bollen. Rol ze uit op een met bloem bestoven werkvlak tot ½ cm dik en duw de rand een beetje omhoog. Bestrijk de pizzabodems met tomatensaus.
- Verdeel daarover het auberginemengsel, de mozzarella, basilicumblaadjes en een scheutje olijfolie. Bak de pizza's op de bakplaat 5-6 minuten in de oven of 3 minuten op een pizzasteen in de barbecue. Strooi de pecorino of Parmezaanse kaas erover en serveer.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 715 kcal |
Koolhydraten | 53 g |
Eiwit | 34 g |
Vet Waarvan verzadigd |
39 g 8 g |
Vezels | 9 g |
Zout | 2,9 g |
- 20 gram rietsuiker of
- 20 gram suiker
- 1 zakje gedroogde gist (7 g)
- 500 gram bloem en
- bloem (om te bestuiven)
- olijfolie
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 150 milliliter gezeefde tomaten
- 1 theelepel oregano of
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 2 aubergines
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- olijfolie
- 400 gram mozzarella (in plakken)
- 1 handje basilicum
- 125 gram pecorinokaas (grof geraspt) of
- 125 gram Parmezaanse kaas (grof geraspt)
Benodigdheden
- keukenmachine
- bakplaat
- deegroller
Tijden
- Bereidingstijd 25 minuten
- 6 minuten oventijd
- 240 minuten rijstijd
Voorbereiden
Begin met het pizzadeeg. Meng 1 eetlepel suiker met de gist en 2 eetlepels lauwwarm water. Laat 8-10 minuten staan. Voeg het gistmengsel bij de bloem met een scheutje olijfolie, 300 ml lauwwarm water, de rest van de suiker en 10 gram zout. Kneed er in de keukenmachine in 10 minuten of met de hand in 15 minuten een soepel deeg van. Laat afgedekt met een vochtige theedoek op een warme plek minimaal 4 uur rijzen.
Bereiden
- Verhit voor de tomatensaus de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, gezeefde tomaten en oregano toe en kook zachtjes 15 minuten. Zet apart.
- Snijd voor de topping de aubergines in plakken van circa 1 cm en daarna in blokjes van 1 cm. Doe ze in een zeef of vergiet, strooi er zout over, zet er iets zwaars (een bord met een vol blik) op en laat minimaal 30 minuten uitlekken op een bord of keukenpapier. Dep de aubergineblokjes daarna droog en bak met de knoflook 3 minuten in olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 225ºC of gebruik een afsluitbare barbecue op 300°C. Verdeel het pizzadeeg in 4 bollen. Rol ze uit op een met bloem bestoven werkvlak tot ½ cm dik en duw de rand een beetje omhoog. Bestrijk de pizzabodems met tomatensaus.
- Verdeel daarover het auberginemengsel, de mozzarella, basilicumblaadjes en een scheutje olijfolie. Bak de pizza's op de bakplaat 5-6 minuten in de oven of 3 minuten op een pizzasteen in de barbecue. Strooi de pecorino of Parmezaanse kaas erover en serveer.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 715 kcal |
Koolhydraten | 53 g |
Eiwit | 34 g |
Vet Waarvan verzadigd |
39 g 8 g |
Vezels | 9 g |
Zout | 2,9 g |