Overige video's

Pizza all'amatriciana

Voedingswaarde p.p.
Energie 1175 kcal
Koolhydraten 103 g
Eiwit 57 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
18 g
Vezels 8 g
Zout 2,9 g
Print

Bereiden

  1. Bereid het pizzadeeg volgens het basisrecept.
  2. Verhit 4 eetlepels olijfolie en fruit hierin de knoflook.
  3. Voeg de tomaten met sap en de oregano toe en kook zachtjes tot een dikke saus.
  4. Pureer de saus en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwarm de oven voor op 220°C.
  6. Rol het pizzadeeg uit en vul de vormen of leg het deeg op de bakplaat.
  7. Bestrijk het deeg met de tomatensaus, maar laat de randen vrij.
  8. Bestrijk de deegranden met olijfolie.
  9. Verdeel de pancetta, mozzarella, sjalotjes en pecorino erover en bak de pizza's in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  10. Bestrooi voor het serveren met de Parmezaanse kaas en peterselie.

Bereidingstip

Vervang de pancetta door rauwe ham of ontbijtspek.

Voeg pesto in plaats van oregano toe aan de tomatensaus.

Zie elders op de site voor het basisrecept voor pizzadeeg.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1175 kcal
Koolhydraten 103 g
Eiwit 57 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
18 g
Vezels 8 g
Zout 2,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.